HAZIRLIK SINIFINI İKİ YIL İÇİNDE TAMAMALAYAMAYAN ÖĞRENCİLERİN BİLGİSİNE

Hazırlık Sınıfından Başarısızlık Nedeniyle Kaydı Silinen Öğrencilerin 3 Sınav Hakkı

Hazırlık sınıfını iki yıl içinde tamamlayamadığından dolayı başarısızlık nedeniyle kaydı silinen öğrencilerin üç yıl içinde kullanacakları sınav hakkı: Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdikleri halde, yıl içi ve yıl sonu sınav yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için öğretim kurumları ile ilişiği kesilen hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı verilir. Bu sınav hakkı , lisans öğrencileri için her akademik yılın başında güz döneminde kullanılabilir.(Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı). Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerin kaydı yeniden yapılır ve öğrencilerin sınavlara girdikleri süre öğrenim süresinden sayılmaz. Hazırlık sınıfında başarısızlık nedeni ile kaydı silinen öğrencilerimizin dikkatine sunarız.