2018-2019 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERSE KAYIT İŞLEMLERİ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri 10 -21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri, Üniversitemize yeni kaydolan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz tarafından yerine getirilmelidir.

*İslami İlimler Fakültesi  hazırlık sınıfı öğrencileri için de belirtilen tarihler arasında ÜBYS üzerinden "kayıt yenileme" yapılması gerekmektedir. Buna göre öğrenciler söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girecek ve "Kayıt Yenile" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak borcu olanlar öncelikle borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenilemeyi tamamlayabileceklerdir. Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini ubs.ikc.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak interaktif olarak  yapacaklardır. Sisteme giriş yapıldığında ders kaydı işlemlerinin nasıl yapılacağına dair kılavuza ulaşılacaktır. Sistem 10 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 15:00'da açılacaktır.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin Kullanıcı Adları=Öğrenci Numaraları; Şifreleri=T.C. Kimlik Numaralarıdır. (Öğrenci Numaranızı bilmiyorsanız öğrenmek için tıklayınız.

Ders kaydı işlemlerinde öğrenciler öncelikle başarısız oldukları dersi/dersleri almak zorundadır. Bunun için ders kaydı yapmadan önce not döküm belgenizden (transkript) ders durumunuzu mutlaka inceleyiniz.

Ara sınıf öğrencileri için Biriminize ait yönergelerde ortalama şartına bağlı olarak üst yarıyıldan ders alma/alamama durumlarına yönelik hükümler bulunmaktadır. Bunun için Üniversitemiz web sayfasının yönergeler kısmından biriminize ait yönergeyi dikkatlice okumanız yararınıza olacaktır.

Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Ancak öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve ders kaydı/ kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir. Ödeme işlemleri ile ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ / KATKI PAYI ÖDEME (09 - 21 Eylül 2018)

Tüm öğrenciler, öğrenim ücretleri ve katkı paylarını 09 - 21 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik Numaralarıyla Ziraat Bankasının Türkiye genelindeki tüm ATM’lerinden yatıracaklardır. Ödeme işlemi için (Şubeye Giderek, Havele, EFT, vb.) başka bir yol kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi durumda ödeme yaptığınıza dair bilgi Üniversitemize ulaşmamaktadır.

Katkı payı veya öğrenim ücreti borç miktarınız ile borçlandırılma nedeninizi sistem üzerinde görebilirsiniz. Eğer derslerinizi seçtikten sonra sistemde herhangi bir borç görünmüyorsa ücret ödemenize gerek yoktur.

Katkı payı borcunuz üzerinizden silindikten sonra seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilecek ve onay verildikten sonra kayıt yenileme işleminiz tamamlanacaktır.