Bilinçli İnanç İçin Güç Birliği Yapıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi; İzmir İl Müftülüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile bir işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile dini bilgilerin topluma aktarılması amacıyla çeşitli proje, araştırma ve organizasyonların düzenlenmesinde ortak hareket edilmesi kararı alındı.

İşbirliği kapsamında konusu gündeme göre belirlenecek paneller, camii programları, İKÇÜ ve DEÜ bünyesinde diyanet görevlilerine yönelik mesleki eğitim kursları gibi toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik etkinlikler düzenlenecek. Dinin insanın en temel ihtiyacı olduğunu belirten İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Saffet Köse, Dinler Tarihi araştırmalarında dinsiz bir topluluğa rastlanmadığını hatırlatarak: “Dinin en önemli özelliği insanı ruhuyla ve bedeniyle kuşatmasıdır. Bu sebeple din, birey için olduğu kadar toplum için de önemlidir” dedi.

“Amacımız hurafelere karşı toplumu bilinçlendirmek”

İmzalanan protokolle insanların inanç ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı, son din olan İslam hakkında beklentilere cevap vermeyi hedeflediklerini belirten Prof.Dr.Köse, bunu yaparken İslam’ın güzelliklerini yetkili ağızlardan aktarmayı, halk arasındaki hatalı algıların düzeltilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek: “Bu protokol, dini ihtisas sahibi üç kurumun sorumluluk bilinciyle beklentilere cevap verme amacına duydukları inançtan doğmuştur. Bu süreçte toplum-üniversite işbirliğinin en verimli ve en güzel örneğinin görüleceğine olan inancımız tamdır” açıklamalarında bulundu ve “Projenin hem imzası bulunan kurumlara hem de içinde yaşadığımız topluma hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.